Om meg

Jeg heter Daniel Jackson, er 38 år, og har brukt de siste 18 årene på å lage digitale ting for penger.

Nå er jeg en potet for frivilligheten.

En faglig potet

Jeg har valgt å spesialisere meg på en kundegruppe: Frivilligheten og organisasjonslivet.

Faglig derimot, er jeg en potet. Alt dette i ett hode:

Som rådgiver betyr det at jeg kan se helheten i prosjektet deres, og bedre forstå og formidle konsekvensene av veivalg.

I prosjekter med et team forstår jeg utviklerne, designerne, og organisasjonen deres, og koordinerer så alle drar samme vei.

I prosjekter jeg utfører selv tar jeg alle hattene på samtidig. Det kan bli spesielt effektivt: Alt i ett hode betyr mindre tapt i koordinering og kommunikasjon. Det betyr at designet er laget for å implementeres av utvikler, og at utvikler ikke må stoppe og vente på designer. Det betyr at du slipper hviskeleken gjennom en kundeansvarlig eller prosjektleder, for du får alltid tak i den som gjør jobben.

Det er mye jeg ikke kan, og jeg forteller om det er noen bedre dere bør bruke. Ambisjonen min er å alltid hjelpe dere finne en løsning, selv når det ikke er jeg som er løsningen.

En potet for frivilligheten

Man er mest effektiv når man jobber med materie man kjenner godt.

Jeg er et organisasjonsmenneske. Siden jeg var 15 har jeg vært medlem, ledet lokallag, vært på landsmøter, og startet egne organisasjoner. Siden 2006 har jeg laget nettsider og små og store digitale løsninger for ulike organisasjoner.

Erfaring gjør at jeg forstår. Jeg vet hva det vil si å sitte i et landsstyre eller være på et landsmøte. Jeg har vært aksjonist ute på gata, og koordinert aksjonister fra soverommet. Jeg vet forskjellen på "sekretariatet" og "styret". Jeg har rekruttert frivillige og bygget organisasjon. Jeg har konteksten jeg trenger for å forstå hva som er unikt med deres organisasjon, og hvordan vi kan løse deres problemer.

Jeg vet at dere er bekymret for pengene. Jeg vet dere har et begrenset budsjett. Jeg vet hvor trygt det kan føles å gå for et stort byrå for å være sikker på at pengene ikke kastes bort, og hvor skummelt det er å se det store byrået sette opp en rigg med alt for mange konsulenter som tømmer budsjettet alt for fort. Jeg har vært med på å skrive og få innvilget søknader om penger fra både stiftelser og statsbudsjettet. Jeg vet at de fleste organisasjoner må betale moms, så derfor skriver jeg prisene her på siden inklusive merverdiavgift.

Jeg vet at frivilligheten ikke alltid er en dans på roser. Den er full av mennesker, med alt det medfører av konflikt, stammespråk, ineffektivitet og politisk spill.

Alt det tar jeg med meg inn i prosjektet deres.

Se tjenester jeg tilbyr

Potetens kompetanse

Organisasjonserfaring

Fra 2003 til i dag har jeg vært valgt som leder av diverse lokale og nasjonale organisasjoner og nå sist stiftet en liten nasjonal organisasjon selv: Fra leder for Fredrikstad og etterhvert Østfold Rød Ungdom, hvor vi styrket laget fra tre aktive i Fredrikstad til førti aktive i tre byer, til leder for IT-politisk utvalg i partiet Rødt, via Studentutvalget på AHO i 2011, til leder for Frogner Venstre i 2022. I dag er jeg leder av Venstrekoderne, en nasjonal gjeng med frivillige som utvikler ting for partiet Venstre.

Design av brukervennlige tjenester

Jeg er utdannet tjenestedesigner, med en femårig mastergrad fra Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo. På AHO lærte jeg metodikken som ikke bare hjelper oss lage løsningen på en brukervennlig måte, men også til å finne riktig løsning å lage.

Som tjenestedesigner har jeg vært heldig nok til å jobbe med både store og små organisasjoner, fra workshops og arbeid for toppledelsen i Posten og Bring til et dypdykk i medlemsskapsmodellen til Leierboerforeningen.

Jeg har også undervist og vært sensor i tjenestedesign hos Høyskolen Kristiania.

Programmering, utvikling, og prosjektledelse

Siden jeg var tolv i 1998 har jeg kodet nettsider, og siden 2006 har jeg fått betalt. Først som bigeskjeft ved siden av studier og skole, siden som hovedinntekt.

I 2006 droppet jeg ut av Samfunnsøkonomi på Blindern og tok jobb i Opera Software. Der ble jeg i to år, før jeg søkte meg til en master i design på AHO.

I 2012 lærte jeg mye om å lage universelt tilgjengelige løsninger av å lage nettsidene til Norges Blindeforbunds Ungdom, og leste meg opp på Jakob Nielsen og alt han har å fare med.

Siden 2015 har jeg jobbet som prosjektleder for diverse kunder. Først ut var jeg prosjektleder for frivillig.no hos Frivillighet Norge. Vi skulle rekruttere 500 frivillige i løpet av første året. Jeg begynte med blanke ark og to millioner kroner årlig budsjett i august 2015. Kjørte et tjenestedesignbasert forprosjekt, hyret inn et team, og satte i gang. Fire måneder senere i begynnelsen av desember 2015 lanserte vi, og allerede ti måneder senere var over 4 000 frivillige rekruttert.

I 2019 lanserte jeg startupen Receipt Runner, kodet og designet alt selv, prøvde hente penger, lanserte og forsøkte markedsføre produktet. Fortsatt tikker det inn en og annen fornøyd kunde, men så langt har det ikke blitt noe å leve av. Fra det lærte jeg en hel del om å eie og utvikle et digitalt produkt over tid.

Jeg har jobbet med mye ulike rammeverk og kode. De første prosjektene var ren HTML, så Drupal, Wordpress og PHP-land. Receipt Runner er bygget på React, Node og Electron. Jeg har brukt NextJS og Sanity, CraftCMS og SvelteKit, Postgres og Firebase. I det siste er jeg blitt forelsket i Ruby on Rails, og hvor produktivt det kan være for en potet som meg.

Ok, poteten, hva sier andre?

Du kan lese referanser fra andre organisasjoner, om du vil.

Ikke usikker lenger? Ta kontakt for å se om vi klaffer.